Pikekyss

pikekyss1God morgen alle sammen :)

Dere som har fulgt meg en stund nå vet at jeg har strevd med å få franske makroner perfekte. Jeg ble så frustrert i vår at jeg fikk et privatkurs av Magnus fra Matprat.no for å lære meg å lage disse franske delikatessene.

Det har vært enda en større utfordring å få marengsen akkurat lik hver gang. Noen ganger kom det sivende fukt ut av den og andre ganger ble den rett og slett bare seig inni.

Jeg vil ha pikekyss som smelter på tungen akkurat slik et pikekyss gjør :)

Ikke for hardt slik at man må bite seg gjennom søtsaken og ikke for seigt. Tørt men deilig haha noen som klarer å forestille seg hvilken konsistens jeg er ute etter?

Jeg har kastet mer enn 2 kg eggehviter i mine forsøk på perfekte pikekyss og jeg har vært like frustrert hver gang.

NÅ ser det ut som om jeg har fått den perfekte oppskriften :) Må sende en stor takk til Magnus fra matprat.no og David Sponheim som alltid hjelper meg og til Olav Hobbykokken som støtter meghver gang det går galt :) Love u guys!

pikekyss4

PIKEKYSS

 • 230 g eggehviter
 • 125 g sukker
 • 125 g melis

Ha eggehviter og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre til alt er glatt og stivt.

pikekyss3Del massen i to og farg den ene delen rød.

Sprøyt ut topper med en sprøytepose. Jeg brukte tip 8B.

La pikekyssene tørke i 4-5 timer på 70-70 grader varmluft.

pikekyss_fremhevet

Så enkelt så vanskelig!

Vil du lese mer fra en ekspert på område kan du ta turen innom Hobbykokken som har skrevet et innlegg om marengs som også heter: Så lett så vanskelig!

Har lyst til å ønske dere en flott torsdag.

Akkurat i dag for 9 år siden så en vakker jente dagens lys for første gang. Tenke seg at vår kjære Annika Ilona har blitt 9 år.

Gratulerer så mye med dagen Annika. Måtte alle dine drømmer bli virkelige :)

AnnikaHa en strålende dag!

signature

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 • Jul, Marengs
 • Lagt inn 09:40 28. november 2013

18 svar til Pikekyss

 1. Bente sier:

  Takk for oppskriften :) Sååå fint bilde av jenta di da:) minideg;)

  • Anne Brith sier:

   Hei Bente, Takk for hyggelig kommentar…. tiden flyr…vi møtes her og der men har enda ikke hatt tid til å følge opp vår avtale… har du tid i julestria og ta litt baking her? Hadde vært superkos <3 God klem!

 2. Tusen takk for oppskrifta ;)
  De så kjempe flotte og goe ut ;)
  Gratulere med dagen til din flotte datter ;)

 3. Amalie P sier:

  Åh! Så nydelige de ser ut!
  Tror jeg skal prøve denne oppskriften. Men jeg har et spørsmål. Hva betyr 70-70 grader varmluft?

 4. Blaaveismamma sier:

  Hei. Lurer på hvilken type konditorfarge du bruker her? Sist jeg laget marengs, så sivet fargen ut på bakebrettet, og selv om jeg fikk de tørre til slutt så ble det hengende seige fargeklumper på alle sammen… Jeg brukte Wilton sine farger, kjøpt på Jernia. Kanskje det er helt feil?? De du lager ser jo bare lekre ut!! Tror du det går an å ha i vaniljeessens/sitronsaft i oppskriften uten å ødelegge konsistensen?

  • Anne Brith sier:

   Det går helt fint å ha smaker men husk da å ha det i nokså tidlig i miksingen eller om det er vanilje så kan det has i med en gang :)

   Ellers bruker jeg bare farger fra Americolor :)

 5. Tine sier:

  Hei.

  Jeg lurer på et par ting. Hvor mange egg brukte du for å få 230 g eggehvite?
  Og hvor mange (ca) pikekyss får man av denne oppskriften?

  Gleder meg til å prøve! :) De ser så lekre ut!

 6. Ole sier:

  Hei, dine ser kjempe gode ut!!
  Har et lite problem… har sikkert pisket i en halvtime nå… jeg har pisket eggene og sukkeret, men etter ti minutter prøvde jeg og blande i melisen og jeg byttey ut et par gram melis med bakekakao :) problemet er at jeg ikke får den stiv :( hva har jeg gjort galt?

 7. Chanell sier:

  Så fine!

 8. Chanell sier:

  Skal lage med Selma nå(:

 9. Having read this I thought it was rather informative.
  I appreciate you spending some time and energy to put this article together.
  I once again find myself personally spending a lot
  of time both reading and leaving comments. But so what,
  it was still worth it!

  chaussures mariage louboutin

 10. Marte sier:

  Takk for god oppskrift!
  Et spørsmål: Har du opplevd at pikekyssene blir seige/klebrige på utsiden? Mine gjorde det, og fester seg lett til hverandre…Noen ide om hva jeg kan gjøre annerledes?

 11. Ingelin sier:

  Hei Anne Brith,
  håper du svarer på denne kommentaren en gang før desember :)

  Jeg lurer på to ting;
  1. Hvordan får du masser (smørkrem, marengs, pikekyss, kakerøre) i en sterk rødfarge og ikke rosa (uten å helle all fargen oppi), jeg får det ikke til.. har prøvd å helle litt svart farge oppi og men det blir bare ikke rødt.
  2. Og hvordan klarer du å lage mørk grønn fondant, mmf, marsipan? Jeg får ikke til å farge den mørkgrønn, den blir helt forferdelig og jeg får ikke tak i ferdigkjøpt noensted. Kun «lime» grønn.. hjeeelp.. vil ha litt rødt og grønt til jul.. En gang «malte» jeg litt blå over en lysblå fondant men da endte det med blå munn og tunge på alle som spiste det..

  Håper du kan hjelpe meg :)!!!!

 12. Charlotte sier:

  Hei. Kan man pakke inn disse i cellofan poster 3 uker før de skal brukes? Eller må man oppbevare dem annerledes før man tar de i posene?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>