Ladyfingers for ladies night

Pic1

Ladyfingers ble jeg kjent med og spiste jeg mye da jeg bodde i Nederland. De er deilige til en kopp kaffe eller te og veldig kjekke å gi bort eller ta med til jentekvelder.

I går var en slik kveld.

Tilfeldighetene gjorde det slik at det var flere enn jeg som var gressenke og en koselig jentekveld med god mat og drikke var ikke å forrakte.

På slike kvelder er det som regel jeg som står for desserten og det var heller intet unntak i går.

 

Ladyfingers

 • 120 g eggehviter ( 4 stk)
 • 120 g sukker
 • 80 g eggeplommer
 • 120 g hvetemel
 • melis eller finkornet sukker

Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs.

Pisk eggeplomer og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis.

Vend de to eggemassene sammen og tilsett siktet mel.

Vend dette inn forsiktig.

Fyll røren i en sprøytepose med en tip som er rund ( 1 cm tykk ) og sprøyt ut stenger a. 10 cm.

Sikt melis eller finkornet sukker over og stek dem i ovnen i 10 minutter på 180 grader.

Oppskriten er hentet fra Sverre Sætre’s bok: Den store kakeboken.

I boken til Sverre står det 5-8 minutter men det er altfor kort. Kanskje varmen kan settes på 200 grader men følg med.

Kjeksene er ferdige når de løsner lett fra platen.

Avkjøl på rist.

inni

Jeg skal bake litt fra boken til Sverre fremover.

Det er en god bok og følger du med vil det også komme en anmeldelse av boken.

Et annet tips til sprøyting av slike kjeks er å sprøyte dem på skrå. Da får du flere på hvert bakepapir.

Mellombildemramme

Bruk ladyfingers som kakebunn eller som tilbehør til is. Disse herlighetene brukes også i tiramisu :)

Ønsker dere alle en strålende dag og husk:

Å dele er å glede!

Del gjerne dette innlegget med dine venner på sosiale medier :)

søndag

God søndag til alle!

signature

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 • Cookies
 • Lagt inn 12:18 24. februar 2013

6 svar til Ladyfingers for ladies night

 1. Camilla sier:

  Så fine de ble!! Jeg synes fingerkjeks er vanskelig å få til, og har mistet litt motet, men skal snart prøve igjen. Mine blir tørre og sprø, mye sprøere enn de man kjøper, og jeg lurer på om det er riktig eller ikke. Hva er dine erfaringer med konsistens på hjemmelagede fingerkjeks? :) Camilla

  • Anne Brith sier:

   Hei Camilla, Hvor lenge stekte du dine fingerkjeks? Jeg synes det var veldig enkelt men hvis jeg skulle laget dem perfekt ville jeg laget dem litt tynnere og litt kortere. 12 cm som står i boka til Sverre er litt langt synes jeg. Det kan være litt vanskelig å piske eggeplommene opp til eggedosis da det er litt lite volum til å begynne med men jeg tok det i en egen bolle og gjorde det for hånd for å få volumet. Da ble det bra. De jeg drysset finkornet sukker på ble bedre enn de jeg drysset melis på….og steketiden til Sverre er ifølge min erfaring helt borti natta for etter 5-8 minutter på 180 grader var det ikke sjans at de ble bra så et brett gikk rett i søpla. Jeg tipper Sverre har bakt med sin konditorovn på varmluft og da er det jo egentlig 200 grader inni ovnen :) Takk for at du titter innom….har du noen favoritter fra boka?

 2. Camilla sier:

  Takk for gode råd. :) Skal ta de med meg ved neste runde.
  Jeg titter innom titt og ofte, jeg! Er bare ikke så flink å legge igjen spor etter meg i kommentarfeltet, men jeg følger ivrig med! ;)
  Har altfor mange favoritter, og morsomt hvordan de forandres litt med tiden, og hvordan ulike familiemedlemmer har ulike favoritter. Men isparfaitkakene er nydelige, sjokolademousse i bolle lages rett som det er, sier aldri nei til sacher eller schwarzwalder, og alt av vannbakkels synes jeg er herlig….
  Takk igjen for svar og gode råd :)
  Camilla

  • Anne Brith sier:

   ååååå jeg håper jeg får tid til å bake meg gjennom alle oppskriftene hans jeg også …. det er bare så mange flotte oppskrifter i den boken.

   Jeg liker veldig godt grunnoppskriftene og skal prøve meg litt på formkakene denne uken tror jeg :)

   Du må legge igjen spor oftere….jeg har jo fulgt bloggen din lenge og føler at ejg «kjenner» deg litt og ble så overrasket da jeg så du var » eieren» av en av mine norske favorittblogger :)

   God søndagsklem!

   • Camilla sier:

    Å kjære deg, det var da fantastisk hyggelig. Vel, ditto til deg og! Jeg har fulgt deg fast så lenge selv, og gleder meg til å heie på deg på tv til høsten. ;)
    Skal bli flinkere til å legge igjen spor. *hehe* Følte bare jeg _måtte_ her, for disse har jeg jammen strevet så med. Men jeg er litt usikker på hvor nærme kjøpevarianten en hjemmelaget fingerkjeks egentlig skal være, så det er mulig mine er helt ok…. men jeg blir ikke helt fornøyd. Tror du kjenner følelsen av å ønske perfeksjon. ;)
    Riktig god søndagsklem til deg også!
    Camilla

 3. Anita Skogholt sier:

  kjempefin nettside, blir så inspirert til å bake, har vært innom flere ganger for tips :-) Men jeg sliter med fingerkjeksen, har bakt de hele tre ganger denne uka. De blir ikke sprøe, selv om jeg tilslutt prøvde meg på høyere steketemp. (200gr) og stekte de bortimot 12 min. Da ble de noe sprø utenpå men fortsatt myk inni…arrgh. har du noen forslag, skulle jeg ha prøvd å steke de enda lenger ? Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>