Karamelliserte epler

Årets eples høstes i disse dager og jeg fikk plukke med meg de aller fineste fra svigermors hage! Karamelliserte epler er en deilig og frisk snacks!De gjør seg også nydelig på bordet :)

Jeg tenkte en liten stund på å legge en slik i matpakka til barna men tipper jeg hadde fått lærerne på nakken hehe…

Det går så fort å lage disse at du nesten MÅ prøve!

Du trenger:

  • Epler
  • Kvister
  • 500 g sukker ( eller 1 kg om du vil dyppe de dypere)
  • eventuelt 1,5 dl fløte for å få en mer karamellsmak på eplene.

Slik gjør du:

Skjær trepinner og spiss den ene kanten. Vask dem godt.

Stikk pinnene i eplene slik at de står klare når sukkeret er klart.

Varm sukker i en tykkbunnet kjele til det er helt smeltet og dypp eplene nedi. Når sukkeret er smeltet kan du forsiktig helle i litt fløte. Dette har jeg ikke testet ut men det sies at det gir en enda bere smak!

La sukkeret renne av før du setter ett og ett eple på bakepapir.

NYT!

 

Akkurat i skrivende stund er jeg på vei til Oslo. I helga skal noen av bloggerne hos Matprat treffes og myldre om videre fremdrift :)

Jeg gleder meg skikkelig.

Jeg håper dere får en fantastisk flott helg.

SMIL!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  • Cakepops
  • Lagt inn 08:14 31. august 2012

5 svar til Karamelliserte epler

  1. Gry sier:

    Er det lov å gå på epleslang hvis mann setter noen slike tilbake på trappa til de man var på slang hos? ;)

    God helg!

  2. Gry sier:

    Er det lov å gå på epleslang hvis man setter noen slike tilbake på trappa til de man var på slang hos? ;)

    God helg!

  3. Bente sier:

    karamellglaserte epler er kjempegodt. Kan du være så snill å spørre svigermora di hvilken eplesort ho har? jeg skal kjøpe nye epletrær og de der såg bare så fantastisk flotte ut

  4. vivian sier:

    hei! Fantastisk fin blogg du har..jeg bare lurte på hvor lenge man kan oppbevare slike karameliserte epler..skal lage slike til julemarkedet vårt og lurte på hvor lenge i forkant jeg kan lage dem.
    klem Vivian

    • Anne Brith sier:

      Du helt ærlig så har jeg erfart at de ikke kan stå lenge. De begynner nemlig å renne etter en dag…. er det ikk enoe du kan dyppe og lage rett før dere drar? Hvis ikke så kanskje det er bedre å lage demmed fløte i slik at de holder seg litt lengre….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>