Gulrotmuffins med ostekrem

Deilige gulrotmuffins med ostekrem!

Sverre Sætre er en av mine favoritter og han har utrolig mange gode oppskrifter. En av dem er denne! Deilige og saftige blir disse gulrotmuffinsene. Ostekremen er lett og frisk og kombinasjon kake – fyll er perfekt!

Det var foreldremøte denne uken på skolen og guttemammaer skulle ha med noe å bite i. Jeg hadde lyst til å prøve en ny oppskrift på gulrotmuffins som ikke inneholder nøtter, rosiner eller annet «grums» Det enkle er ofte det beste! Dette gjelder også kaker ;)

Jeg har forandret litt på oppskriften da jeg ikke er forkjemper for oljer i kaker men liker å bake med smør og melange.

Et lite tips som jeg har lyst til å gi med til dere som kun baker med smør og hyler og vræler om at melange margarin er «annenrangs» og kjemisk. Bakeegenskapene til margarin er så mye bedre enn ekte smør at det faktisk anbefales av konditorer å bruke 50% av hver når du skal lage formkaker etc. Du får da de gode bakeegenskapene fra margarinen pluss den gode smaken på smøret i kaken ;)

Kom ikke her å si at du kjenner forskjellen på smaken for til og med de aller beste konditorene i Norge kjenner ikke forkjell opp til 50-50 deling. Sånn det var dagens opplysning! Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig. Jeg har lært dette i sommer da jeg var hos Samson og tar gjerne diskusjonen med deg.

Oppskriften gir ca 32 muffins a 50 gram men du kan også lage en kake av røren. Jeg anbefaler da en 22-24 cm form.

Gulrotmuffins

500 g gulrøtter
5 egg
600 g sukker
1,75 dl smør

1,50 dl margarin
360 g hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts kanel

Ostekrem

250 g philadelpia
250 g smør
400 g melis
saft av 1 appelsin

eventuelt 100 g smeltet hvit sjokolade

Riv gulrøttene fint og bland med egg, sukker og smeltet smør og margarin.

Ha dette i en mikser og sett på lav hastighet. Ha i det siktede melet og resten av det tørre.

Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i 17 minutter.

Lager du dette som en kake vil steketiden være 45 minutter.

Ostekremen lager du mens muffinsene stekes. Bland kremost og smør. Ha i melis og saften fra en appelsin. Sprøyt ut kremen oppå hver muffins og server. Jeg brukte 1m.

Denne kremen er så god at det går fint å ha så mye pynt på som vist på bildet. Hvis du vil ha mindre krem på kan du sprøyte en lav blomst med tip 104.

Herlige gulrotmuffins med ostekrem

Det var utrolig mange fra foreldremøtet som kommenterte hvor saftige disse var og mange ville ha oppskriften:) Det er jo alltid litt skummelt å servere egenlaget og nyprøvet oppskrifter til andre men denne gangen gikk det strålende:) Så her alle mammaer fra klasse 3b: This one is for you!

Jeg håper dere alle har hatt en super helg.

Selv sitter jeg i pysjamas ennå på sofaen og prøver og varme meg. Har slitt med feber hele denne uka og det ser ikke ut som om det blir noe bedre. Jeg har faktisk vært så syk som menn er når de er syke! Kjenner dere til det? haha…DA er man syk!

Uansett jeg håper dere har det flott og møter hverdagen i morgen igjen med et SMIL!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 • Anne Brith's favoritter, Cupcakes
 • Lagt inn 09:30 18. september 2011

55 svar til Gulrotmuffins med ostekrem

 1. Janne sier:

  Ååå, de så veldig gode ut! Tenkte at dette var en konkurranse for deg: http://www.freiahjemmekonditori.no/#dronning90

 2. connie sier:

  Hej

  Jeg har idag sendt dig en blogaward som jeg håber at du har lyst til at deltage i.
  Jeg har linket til dig fra min side i Danmark.

  Kærlig hilsen Connie

 3. Anne Therese Hjellvik sier:

  Hei på deg.
  Har ei snuppe på snart 4 år som har lyst på glitter brownies til bursdagen. Vi hadde et lite forsøk i helgen og de ble veldig fine, bortsett fra at jeg ikke har fått tak i glitter da. Har du tilgjengelig som jeg kan få kjøpt?

  Mvh

  Anne Therese

 4. Siv sier:

  Disse kakene ser helt herlige ut! Takk for tips ang. smør vs. margarin, jeg er av dem som alltid har trodd at smør er det eneste som gjelder, men etter godt tips fra deg skal jeg prøve 50/50 neste gang:-)

 5. Ruth sier:

  Hei!
  Takk for tipset! Har alltid brukt smør men skal jammen teste ut 50/50. Det er sånne tips jeg liker å få!

 6. ine sier:

  God bedring, Anne Brith! Her hos meg er det definitivt innevær uansett, så sofa og pc er ingen dum variant. Jeg er på vei ut i været;-)
  Kan opplyse om at selv jeg (verdens mest konservative i kakebaking, hun som sverger til gamle oppskrifter og ikke tant og fjas) har begynt å blande 50/50 he he he HATTEN AV!!
  Klem

 7. Nina sier:

  Hei!
  Laget de jeg, kjempe gode,men etter et par timer falt muffinsformene fra selve muffinsen,og de ble ikke seende sa bra ut…
  Serverer de nok samme dag neste gang….

 8. Elisabeth sier:

  Jeg lagde gulrotkake av oppskriften. den måtte stå 45 min i ovnen. Men var kjempegod. Flott hvis du føyer til at den må stå i 45 min(ikke 17 minutter som muffinsene).

 9. Veronica sier:

  Fantastisk blogg :)

  Jeg laget disse muffinsene nå, men når jeg hadde i appelsinsaften i ostekremen ble den kornete. Har jeg gjort noe galt, eller hva kan jeg gjøre for å forhindre dette?

 10. Hanne sier:

  Supert tips om margarin. Det skal forsøkes!
  Gulrotmuffins/gulrotkake med ostekrem er noe av det aller beste jeg får :D

  Bildene forsvinner forresten for meg når jeg går inn på innleggene dine, jeg får kun opp en rosa rute med bildeteksten inni, men ikke mulighet til å se bildet.. Litt rart. (Bruker firefox, om det har noe å si)

 11. Hanne B sier:

  Jeg lagde disse forrige dagen og de er super gode! Skal lages igjen :-)

 12. Ina sier:

  Denne skal jeg jammen prøve til min stefars bursdag om noen uker:-) Han er en stor fan av gulrotkake, og ettersom det skal være et ganske stort selskap kan det kanskje være greit med cupcakes:-)

  Men amatør som jeg er (aldri lagd gulrotkake) så trenger jeg å vite om disse er vanskelige å få til? Er så dårlig på kjøkkenet at jeg ikke får brøddeigen til å heve engang, så jeg trenger virkelig idiotsikre oppskrifter;-) hehe

  • Anne Brith sier:

   Ina: Disse er superenkle å lage og passer godt til en nybegynner :) Lykke til og gi beskjed om hvordan det gikk :)

 13. Ina sier:

  Ok, gir beskjed etterpå slik at du kan legge til i oppskriften at den passer/passer ikke for de som trenger å få alt inn med teskje;-)

 14. ina sier:

  Bomma litt på bursdagen, fant ut at den er imorgen. Så et til brett med muffinser er i ovnen akkurat nå:-) Prøvesmakte fra det første brettet, og min mors første kommentar var at de var veldig saftige, men en smule søt. Jeg elsket disse og gleder meg til imorgen når kremen skal på:-) Synes slik krem er så godt! Men disse muffinsene er virkelig farlig god…

  Fikk ikke muffinsene til å «bule» opp fra formene, steker de på midterste rille. Men løser det ved å fylle opp formene nesten helt, og når kremen kommer på vil den jo kamuflere litt;-) Eksperimintere kan jeg gjøre når det er mindre stress.
  Heldigvis er det ikke blitt grop i de, så de ser jo nogen lunde grei ut:-)

 15. Elisabeth sier:

  Hei! jeg lagde disse, rett og slett fantastiske! Og har delt oppskriften din med flere :-) Jeg lurer på hvordan jeg skal oppbevare de slik at de smaker like godt dagen etter de er nybakt? Jeg satte de i kjøleskapet, og de ble ikke så gode som da de var rykende ferske! Kanskje det ikke lar seg gjøre? =)

 16. Silje sier:

  Tusen takk for en kjempebra oppskrift! Digger virkelig sida di :D Masse bra! Keep it up :)

 17. Berit Christensen sier:

  Tusen takk for oppskrift. Har akkurat bakt en porsjon nå og de ble kjempegode. Likte spesielt smaken på kremen med appelsinsaft i.
  Berit :)

 18. […] og tilpasset den til mitt 12 hulls muffinsbrett. Originaloppskriften finner du her. Gulrotmuffins med […]

 19. M og M sier:

  denne oppskriften fungerte ikke denne gangen når vi tok den ut av ovnen var det nesten bare muffinsformen igjen den må være noe med margarin og smør jeg er en veldig erfaren baker sånt går ikke ann

 20. Bente sier:

  Jeg er muffinsnovise, men fikk med meg fra et kurs med Sunniva (apieceofcake.no) at muffinsene sitter godt i formen om du bytter ut en del av det raffinerte sukkeret med brunt sukker. Jeg bruker rårørsukker og har null problemer. :).

 21. Kristine SK sier:

  Skal smøre vera smelta i dan dare glasur oppskrtifte di?

 22. Lise sier:

  Hei!
  skal egg og sukker piskes til eggedosis først?
  Stekes midt i eller på nedesret rille som muffins?

  Takknemlig for raskt svar:)

  Hilsen en som sliter me då få gjennomstekt gulrotkake.

  • Anne Brith sier:

   Nei miks bare smør og sukker hvitt og ha i eggene :) Nederste rille :)

   • Maria sier:

    I oppskriften lenger opp står dette: «Riv gulrøttene fint og bland med egg, sukker og smeltet smør og margarin.» Mens her i kommentarfeltet skriver du at smør og sukker skal røres hvitt før man tar i egg. Hva er riktig?

 23. Idan sier:

  Kan man fryse muffinsene MED topping? Snn generelt? Eller er dette en dårlig ide? Tenker hvis man lager muffinsene men ikke ønsker å spise alle på en gang:)

  • katharina sier:

   Jeg har nå laget noen muffin med ostekrem og lagt de i fryseren. Virker som det gikk bra, kan kanskje bli litt sånn annerledes konsistens på kremen

 24. Heidi sier:

  Hei!
  Hvor store muffinsformer bruker du? Vanlige «små» muffinsformer?
  (Ellers heter det vel cupcake…). Det er jo så utrolig mange varianter og størrelser og få tak i.
  Steker du alltid muffins og cupcakes i brett, eller setter du papirformene rett på bakeplate?

 25. pinterest.com sier:

  I want to know exactly why you labeled this post, “Villa Perlesukker”.
  In any event I personally enjoyed the article!
  Thanks for the post,Nona

 26. linn sier:

  Hei! Takk for spennende oppskrifter:) jeg må ha ting inn med teskje, lurer på om målene på smøret og melange er på smeltet? Siden du her skrevet dl og ikke gram ;)

 27. laila sier:

  Hei! lagde de akkurat, og de var helt nydelige! har ikke tatt på fyllet enda, men jaggu var de bare fantastiske uten også! kjempesaftige og gode! :) anbefales på det sterkeste! denne oppskriften gikk rett i boka ;)

 28. mabba sier:

  Hva gjør jeg galt? Kremen blir veldig flytende selv om jeg følger oppskriften til punkt og prikke…

 29. Marthemor sier:

  Hei! Disse muffinsene veldig gode ut! Jeg har ikke kjøkkenmaskin, men tror du e ngod gammeldags miksmaster på lav hastighet vil gjøre susen? Hvis ikke, hvordan anbefaler du da at jeg går frem med revne gulrøtter, egg, smør, margarin og sukker?
  På forhånd takk for svar :-)
  M

 30. Stine sier:

  Hei,

  Jeg har hatt problemer med at toppingen har blitt for flytende til å lage fine roser. Du skriver at man eventuelt kan bruke 100 g smeltet hvit sjokolade. Hva skal sjokoladen erstatte?Eller er det i tillegg til smør, philadelfia og melis?

 31. Sissel sier:

  Nå har jeg laget dissee og jeg må si at de var utrolog.saftig og gode! Takk for god oppskrift

 32. Darcy sier:

  I really Believe that blog post, “Villa Perlesukker” ended up
  being fantastic! Icouldn’t see eye to eye along with you even more! At last seems like Ifound a internet site definitely worth checking out. Many thanks, Terence

 33. Coy sier:

  “Villa Perlesukker” was a extremely wonderful blog,
  . Continue composing and I’m going to continue to keep reading through! I appreciate it ,Jeannette

 34. Tyree sier:

  Thanks for your effort for posting “Villa Perlesukker”.

  I personallywill undoubtedly wind up being coming
  back for even more browsing and writing comments shortly.
  Thanks, Sondra

 35. Sofie sier:

  Hei! prøvde denne oppskriftn. Ostekremen ble jo helt mislykket. den ble veldig klumpete korrnete. IGså står det jo heller ikke hvor lenge man skal piske det heller…

 36. Anne sier:

  Hei! Disse muffinsene er kjempe gode, men eg lurer og på kva som er rett. Skal smør og sukker piskes kvitt eller bare røres i samen? Kremen min bare skiller seg. Har prøvd å lage kremen både med litt romtemperert smør og kaldt smør som du skrev i kommentar feltet. Skal smøret og osten piskes samen i miksmaster eller bare røres samen? Venter på svar=)

 37. Camilla sier:

  Etter jeg kom over denne oppskriften, har jeg alltid brukt den! Muffinsene blir så saftige og gode! Og den toppingen..mmmm! Bare husk å tilsette appelsinsaften dråpevis, dette gjorde jeg ikke første gangen og da ble de kornete:-(

 38. Siv sier:

  Kjempeoppskrift! Men min krem ble også kornete etter jeg presset saften av en appelsin oppi. Hmmm.

 39. karen sier:

  Superlette og gode muffiser. Tok kun 300g sukker og det var mer enn nok.

 40. Sunniva sier:

  Fikk veldig lyst på gulrotmuffins i dag. Søkte derfor etter oppskrift og fant en som så god ut ( fra en annen blogg enn din). Resultatet ble katastrofalt(vet ikke om det var jeg som gjorde noe galt eller om det var oppskiften om ikke kunne forkortes). Hadde fortsatt lyst på gulrotmuffins, så jeg søkte videre og kom over oppskriften din :) lagde da muffinsdeig for andre gang i dag og men denne gangen ble resultatet utrolig bra<3 akkurat slik jeg ville ha dem. Lagde 1/5 av oppskrift og det fungerte veldig fint!

  Takk for at du delte en supergod og enkel oppskrift :D

 41. Marit sier:

  Tusen takk for oppskrift, disse vil jeg gjerne prøve!
  Men har du mål i gram for smør og melange? Husker ikke hvordan jeg regner om, jeg liker best å veie alt, minst søl, og mest nøyaktig :-)
  Helt enig i at 50:50 gir best resultat.. selv om jeg ikke er veldig glad i margarin.. hehe..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>